این مقاله با عنوان نقش مساجد در تربیت کودکان و نوجوانان، عناوینی مانند عوامل مؤثّر در جذب کودکان و نوجوانان به مسجد و اثرات و فوایدی که گرایش به این مکان مقدس بر روی آنان دارد؛ که هدف آن آشنایی بیشتر والدین با نقش مسجد در تربیت فرزندانشان، مسجدی بار آوردن آنان و اقامه نماز جماعت در این مکان مقدّس است. از آنجایی که یک مکان بهعنوان عامل تربیتی محسوب میشود، این مقاله به اثرات تربیتی که مکانهای مقدّس بر روی کودکان و نوجوانان میگذارند رسیده و در سنین ده تا پانزده سالگی در مورد آن سخن گفته است. این نوشتار نقش مسجد را از منابع اخلاقی-تربیتی و به روش تحلیلی-توصیفی جمعآوری نموده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳
اﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ دﯾﺪﮔﺎهﻫﺎی داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن داﻧﺸﮕﺎه ﭘﯿﺎم ﻧﻮر ﻣﺮﮐﺰ ﺳﺎری در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺆﺛﺮ ﺑﺮ ﺟﺬب ﺟﻮاﻧﺎن ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ میﭘﺮدازد و آﺳﯿﺐﺷﻨﺎﺳﯽ ﻣﺴﺎﺟﺪ را از ﻧﮕﺎه داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن داﻧﺸﮕﺎه ﭘﯿﺎم ﻧﻮر ﻣﺮﮐﺰ ﺳﺎری ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯽﮐﻨﺪ. در اﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻋﻮاﻣﻠﯽ ﮐﻪ در ﺟﺬب ﺟﻮاﻧﺎن ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺆﺛﺮ اﺳﺖ، ﺑﻪ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺴﺠﺪی و ﻋﻮاﻣﻞ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺷﺪه اﺳﺖ.
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳
به دلیل وجود ارتباطات رسانه ای گسترده و در دسترس بودن ابزار ارتباطی برای کودکان یکی از سخت ترین کارها برای پدر و مادر، تربیت صحیح فرزندان است.
والدین برای هر نوع برنامه ای وقت نداشته باشند، برای برنامه های کاربردی در حوزه تربیت کودک وقت خواهند گذاشت، به دلیل اهمیت این موضوع و حساسیت بالای والدین و همچنین مشکلات تربیتی فراوانی که والدین شاهد آنها هستند.
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳
مسجد مکانی عمومی است و افرادی که در مسجد حضور پیدا میکنند، از هر قشر و فرهنگی میتوانند باشند، این تفاوت فرهنگها و تفاوت سنی در کنار تفاوت در عرصه تربیت خانوادهگی، بخشی مشکلات را در فضای مسجد به وجود میآورد و گاهی باعث دفع برخی از نمازگزاران، مخصوصا کودکان و نوجوانان به دلیل حساس بودنشان میشود.
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳
نهضت امام حسین(ع) از نادرترین رخدادهایی است که تفکر انسانهارا به خود معطوف داشته است و در تاریخ اسلام ارزش والایی دارد. شهادت حسین بن علی(ع) حیات تازه ای به اسلام بخشیده، خونها رابه جوشش آورد و تنها را از رخوت خارج ساخت. امام حسین(ع) با حرکت قهرمانانه خود روح مردم مسلمان را زنده و احساس ذلت و زبونی و اسارت را که از اواخر حکومت عثمان بر روح جامعه اسلامی حکمفرما شده بود، تضعیف کرد.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳
خورشید بى نور و پریده رنگ از دوردست رخ نمود. مصیبت زده ترین کاروانى که تاریخ به خاطر دارد همراه بارى گران و سهم ناک، یعنى سرهاى شهدا در کوفه روان است. خاندان رسالت را به به دارالاماره سوى عبیدالله بن زیاد بردند. دختر امیر مومنان، زینب کبری علیهاالسلام، منظره ای را دید که نتوانست تاب بیاورد.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳
از قـرن هـاى متمادى، نهضت عاشورا به عنوان مظهر تجلى جنگ حق و بـاطل و روز عاشور، روز فداکارى و جان بازى در راه دین و حریت شـناخته شده است. حسین بن على(ع) در چنین روز تاریخى با یارانى انـدک ولـى ایمانى سرشار و پرصلابت با سپاه سنگ دل یزید به مصاف پـرداخـت و کـربـلا را صحنه خونین عشق و شهادت ساخت و آزادگى، و حـریت را در بستر تاریخ صلا داد، و آزادمردان و آزادزنانى را در دامـن فـرهـنگ خود پرورد که پرچم حریت را به دوش کشیدند و نهضت هایى را پدید آوردند.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳
چون حضرت سیدالشهداء علیه السلام به درجه رفیعه شهادت رسید اسب آن حضرت در خون آن حضرت غلطید و سرو کاکل خود را به آن خون شریف آلایش داد و به اعلی صوت بانگ واویلی برآورد و روانه به سوی سراپرده شد چون نزد خیمه آن حضرت رسید چندان صیحه کرد و سر خود را بر زمین زد تا جان داد دختران امام علیه السلام چون صدای آن حیوان را شنیدند از خیمه بیرون دویدند دیدند اسب آن حضرتست که بیصاحب غرقه به خون میآید پس دانستند که آن جناب شهید شده آن وقت غوغای رستخیز از پردگیان سرادق عصمت بالا گرفت و فریاد واحسیناه و وا اماماه بلند شد.
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
از نظر تاریخی بعد از واقعه عاشورا اخبار چندانی از ماجرای سفر کاروان اسرا در دسترس نیست. مرحوم شیخ عباس قمی در «نفس المهموم» نیز بدین نکته تصریح میکند.
در چند نقل آمده است که کاروان اسرا روز اول صفر به شام رسیدهاند، اما اینکه دقیقاً چند روز در راه بودهاند و از چه مسیری خود را به شام رساندهاند، مشخص نیست.
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
علیرضا قزوه
دلم دریاچه ی غم شد دوباره
قد آیینه ها خم شد دوباره
صدای سنج و دمام اومد از دور
بخون ای دل محرم شد دوباره
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
خطبة آتشین حضرت زینب(س) در کوفه(شعر)
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
در بیان فرستادن سرهای شهداء به سوی کوفه
عمر بن سعد چون از کار شهادت امام حسین علیه السلام پرداخت نخستین سر مبارک آن حضرت را به خولی (به فتح خاء و سکون واو و آخره یاء) بن یزید و حمید بن مسلم سپرد و در همان روز عاشورا ایشان را به نزد عبیدالله بن زیاد روانه کرد خولی آن سر مطهر را برداشت و به تعجیل تمام شب خود را به کوفه رسانید، و چون شب بود و ملاقات ابن زیاد ممکن نمیگشت لاجرم به خانه رفت.
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
زین العابدین(ع)ـ این زیباترین اسیر نیایش ـ دوشادوش زبان شهادت ـ زینب ـ از قتل عام قبیله عاشورا باز می آید:
کربلا کربلا، در واژه ها، ریخته و عاشورا عاشورا، به لهجه ی دعا، در آویخته!...
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳
أما إنّک أحقّ من أن تحدث فی الإِسلام ما لم یکن، وإنّک لا تدع سوء القتلة وقبح المثلة وخبث السریرة ولؤم الغلبة لأحد من الناس أحقّ بها منک
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳