براساس نتایج پژوهش¬های انجام شده ، تحقیقات میدانی و آماری که از کودکان صورت پذیرفته است، در می¬یابیم که کودکان باورهای مذهبی بیرونی دارند و این باورها را بر اساس الگوگیری از والدین کسب کرده اند...
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳
والدین نقش به سزایی را در تربیت فرزند ایفا می¬کنند، وظیفه تادیب و تربیت کودک را بر عهده دارند، حال اگر قرار است کودکی به مسجد راه یابد و یکی از اهالی و مهمانان خانه خدا قلمداد شود، چاره ای نیست جز اینکه پدر و مادر بر تربیت شایسته او همت گمارند تا او مومن ، نمازخوان و اهل مسجد شود، بنابراین اگر والدین به وظایف و تکالیفی که دین برعهده ایشان قرار داده است به خوبی عمل کنند شاهد کودکی مومن و مسجدی خواهیم بود.
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳
یکی از جذاب ترین خاطرات دوران کودکی و نوجوانی هر فردی ، سفرها و اردوهای این دوران به همراه گروه همسالان میباشد.
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳
بسیاری از کودکان به علت ضعف در انجام برخی امور و یا عدم تصمیم¬گیری درست، از جانب والدین و اطرافیان مورد انتقاد واقع شده و یا به راحتی اجازه انجام برخی از فعالیتها به آنها داده نمیشود. بنابراین یکی مشکلات فرزندان در هرگروه سنی، عدم توجّه به توانایی¬ها و استعدادهای ایشان از طرف والدین و مربیان است. در حالی که کودکان از همان دوران کودکی علاقمندند تا خود را به بزرگترها ثابت کنند، به همین خاطر است که وقتی ایشان، کاری را به تنهایی انجام میدهند و یا حتی در کار مهمی مشارکت میکنند، سعی دارند آن کار را برای دیگران بازگو کرده و حتی منتظر تشویق و تصدیق دیگران هستند.
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳
امروزه مردم برای تثبیت ایمان و ارزش های دینی کودکان خود به دنبال فضاهای دینی همچون نمایشگاههای دین محور هستند که با خلاقیت و ابتکار بسیاری برآنند تا قشر کودک و نوجوان را با توجه به ابزارهای بصری و کاربردی مجذوب مفاهیم و اعتقادات دینی سازند. در این مورد تلوزیون و برنامه های متنوع آن نیز در این امر دخیل است.
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳
مساجد خانه خدا ، جایگاه پیام آوران الهی (نوری، 3/363)، و منزلگاه پرهیزکاران است(قضاعی، 23). مسجدی که پایه گذاری اش بر تقواست، «لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى مِنْ أَوَّلِ یَوْم»(توبه،108)، جایگاهی که محل کرنش و سر به سجده نهادن و خالصانه خواستن است: «أَقِیمُوا وُجُوهَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ وَ ادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّین» (اعراف،29)، مکانی که در آن ذکر و یاد خدا فضای آنجا را پر کرده است: «یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرا» (حج، 40).
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳
مسجد پایگاهی است که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و اله وسلم) از آن به عنوان مکان آموزش نظامی نیز استفاده میفرمودند و در واقع مسجد، مهمترین پایگاه اداره حکومت دینی به شمار میرود.
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳
شناختن زبان مخاطب و سخن گفتن با آن زبان، نقش بسزایی در برقراری یک ارتباط خوب و سازنده دارد، به عبارت دیگر انسانها به خاطر تفاوت در سن و جنس و موقعیتهای اجتماعی و فرهنگی، رویکرد متفاوتی به دنیای بیرون دارند...
یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳
مساجد خانه پرهیزکاران است، آن کسانی که خداوند ضامن عبور راحت و با آرامش آنان از صراط است (نوری، 1408ق، ج3، ص:362). در مساجد همواره انسانهاى ثابت قدمى حضور دارند که ملائکه با آنان مأنوس و هم¬نشین هستند. هنگامى که ایشان از مسجد بیرون می¬روند، در پى آنها هستند و هنگامى که بیمار می¬شوند به عیادت آنها خواهند رفت و هر زمان در کارها احتیاج به کمک داشته باشند، به کمک آنها می ¬شتابند(رضی، 1422ق، ص:369).
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳
مساجد، بازاری از بازارهای آخرت است. پذیرایی آن، آمرزش و هدیة آن بهشت است (طوسی، 1414ق، ص:139)، درآن، مردانی هستندکه دوست میدارند پاکیزه باشند و خداوند پاکیزگان را دوست دارد، (توبه/108) مومنانی که در مسجد سعی بر خودسازی خود و دیگران دارند. اهل مسجد با کودکان برخوردی مناسب دارند و بهترین نوع رفتار را برای مسجدی شدن کودکان از خود نشان می دهند.
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳
مسجد، خانه خدا در زمین (مجلسی، 1404ق، ج22،ص:327)، محبوبترین و مقدس¬ترین مکان شهرها نزد خداوند (ورام،1410ق،ج1،ص:69) و خانه پارسایان (نوری، 1408ق،ج3،ص:362) است. به طور قطع مسجد در جامعه اسلامی پس از کعبه، مهمترین و مقدسترین مکان و محل انس با پروردگار است.
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳