در دو شمارهی قبل به مولفههای منبر به روز در کلام مقام معظم رهبری اشاره شد، که یکی توجه به نیاز مردم، و دیگری رعایت اعتدال بود. در این شماره به آخرین مطلب مورد نظر معظم له اشاره مینماییم:
سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴
در شماره قبل در مورد یکی از ویژگیهای منبر به روز، از دیدگاه مقام معظم رهبری(حفظه الله) بحث شد و در این شماره به ویژگی دیگری که ایشان مد نظر دارند اشاره میکنیم.
سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴
هفدهم شهریور، یادآور حماسهی مردمی است که برای برپایی حکومت اسلامی و برقراری آرمانهای والای انبیاء، جان خود را فدا کردند تا ادامه دهندۀ راه شهدای حق و حقیقت از آغاز خلقت تا کنون باشند. ما در این مقاله با بررسی وقایع منتهی به حادثهی 17 شهریور، فضای سیاسی کشور را در دوران منتهی به انقلاب سال 57 تشریح خواهیم کرد.
یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
مسجد به عنوان یک خرده نظام اجتماعی، ازمهمترین عوامل مؤثر در رشد جامعه دینی به شمار می رود. از این روی مسجد نیز مانند دیگر نهادهای جامعه اسلامی وابسته به مدیریتی هدفمند می باشد. یکی از اهداف پر بازده در مدیریت مساجد، جذب جوانان وتلاش در پیوند مداوم آنان با مسجد است که در این نوشتار به بررسی ابعاد این مدیریت ازحیث تبلیغی، فرهنگی، سیاسی و مالی و ابزاری می پردازیم.
یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
بدون شک دین پذیری برای آدمی امری فطری است اما چه می شود که گاهی انسان تمام سعی خود را در محو کردن این امر بدیهی بکار می گیرد؟ در این نوشتار ابتدا به سه عامل اصلی یعنی خانواده، محیط و خود، پرداخته و سپس با استفاده از نقش مسجد و روحانی مسجد در تثبیت باورهای دینی به چند راهکار پیشنهادی اشاره می شود.
دوشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۴
مسجد از آغاز تأسیس آن در صدر اسلام تا به امروز تحت تأثیر عوامل اطراف خود بوده است؛ گاهی به عنوان مرکزیت سیاسی اسلام شکل یافت، مانند مسجد النبی"صلی الله علیه وآله" وگاهی مرکز سیاسی ضد اسلام بوده است مانند مسجد ضرار! از منظر اجتماعی و اقتصادی نیز مسجد مکانی برای تبادل آراء و جمع آوری و تقسیم خمس و زکات و... با هدف اجرای اقتصاد اسلامی بوده است. با این اوصاف، می توان گفت مسجد مانند نهادهای دیگر اجتماعی هم میتواند تأثیرگذار باشد و هم تأثیرپذیر که در این نوشتار به بُعد تأثیرپذیری مسجد از جنبه سیاسی و اقتصادی و پیامدهای آن می پردازیم.
دوشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۴