مقالات کوتاه مسجد و بانوان (شعار سال) با نگاه کاربردی برای امام مسجد نوشته می شود و سعی دارد با بیان مسائل غفلت شده درمدیریت مسجد راهکارهای مناسبی را برای امام مسجد ارائه دهد.
یکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵
روز عاشورا یکی از مهم ترین غربال های تاریخ اسلام است. غربال هر فردی که در ایمانش ذره ای نفاق روییده باشد ولو با عقبه ای عظیم، از کسانی که ایمانشان را با خلوص پرورانده اند ولو بی نام و نشان باشند. در این روز تنها کسانی می توانند به لشکر حق برسند که با بینشی الهی معنای سخن و عمل امام زمان خود را درک کنند. و اگر غیر از این باشد مانند ابن عباس با مصلحت سنجی امام را از سفر برحذر می دارند. صفحه های تاریخ به ما گوشزد می کند که یاری امام علاوه بر عبادات خالصانه به بصیرتی نیازمند است که مارا مطیع امر ولایت گرداند. چه بسا گاهی فردی با نگاه به سوابق خود دچار تکبری شود که ابلیس را به درون خویش راه داده و پرورش می دهد ولو آگاه نباشد. در روز عاشورا تنها کسانی به میدان مبارزه رسيده اند که با تمام دل و جان و به دور از ذره ای حب تعلقات دنیوی امام را طلبیدند و لذا این کارزار خالص ترین جنگ تاریخ است. چرا که در جنگ های دیگر، امامان یارانی هم داشتند که برای مطامع دنیوی در رکاب ایشان بودند یا حتی کسانی که مطیع ولایت ایشان نبودند. اما در عاشورا یاران، ناب بودند و امام آنها را برای ایجاد حماسه ای بزرگ از میان تمام انسان های دیگر برگزید.
دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵
در تاریخ شیعه، نهم محرم روز تاسوعا به شمار می رود و ریشه آن از کلمه «تسع» به معنی نُه است. روز نهم ماه محرم، یعنی تاسوعاى سال 61 هجرى، امام حسین (ع) و یاران باوفایش در محاصره نیروهاى کوفه بودند و آب به روى اهلبیت (ع) و یاران امام بسته شد؛ همۀ راه ها تحت کنترل قرار گرفت تا کسى به امام نپیوندد؛ تهدیدهاى سپاه عمر سعد، جدى تر و حالت تهاجمى آنان بهسوى خیمه ها بیشتر شد؛ تا اینکه عصر روز پنجشنبه تاسوعا، ابن سعد با دستورى که از ابن زیاد دریافت کرده بود، آماده جنگ با امام حسین (ع) شد.[1] در ذیل به طور خلاصه به وقایع و رویدادهای اصلی روز تاسوعا پرداخته می شود.
یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵
آغاز محرم فصل جدیدی از مبارزات علیه ظلم را در برابر چشمان مسلمین آزاده خواه جهان می گشاید. در اولین روز این ماه امام حسین (ع) به سرزمین نینوا وارد شدند. ورود امام با مقدماتی که شرح آن در کتب مفصل آمده است بدین جهت بود که شرایط مساعدی درجهت انقلابی علیه حکومت باطل در آن روزگار فراهم شد. در این زمان اولا به جهت در خواست عده ی کثیری از مردم کوفه، و ثانیا حرکات ضددین علنی یزید، و ثالثا زنده بودن یاد حکومت امیرالمومنین در اذهان مردم، امام به سمت کوفه برای بیعت با کوفیان خروج می کنند.
یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵