یکی از علل افول و انحلال یک تفکر، نبود نیروی تبلیغی و فرهنگی برای آن تفکر است، تا بتوانند در دورههای بعد این تفکر را پیش ببرند، به همین دلیل یکی از راههای مقابله با این خطر تربیت نیروهای کارآمد و متخصص در آن تفکر بوده است. از آنجا که مسجد به عنوان یکی از پایگاههای حفظ اسلام و تشیع به حساب میآید، باید در راستای حفظ و نشر اسلام نقش خود را ایفا نموده و جوانان را به فعالیتهای فرهنگی جذب نماید؛ تا در ادامه راه بتوان از این جوان استفاده نمود.
سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴
«قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلى شاکِلَتِهِ»(إسراء/84) یکی از اصول مهمی است، که در قرآن به آن اشاره شده و از اهمیت خاصی برخوردار است، به این معنی که هر کسی بر طبق همان شاکله و منشی که به بار نشسته عمل میکند؛اگر این شاکله خوب باشد، چیزی جز خوبی انجام نمیدهد، و اگر بد باشد، چیزی جز بدی بروز نمیدهد، «از کوزه همان برون تراود که در اوست»(عاملی،1352،ص.82) «الإناء یترشح بما فیه»(عاملی،1403ق،ج1،ص.110). این مهم، وظیفه مسجد را در شکل دهی چنین شاکلهای، سنگینتر نموده تا جوانان را در نیل به این هدف یاری دهند. برای شکل دهی به نظام باورهای دینی جوانان نیاز به برنامهای منسجم است، تا به مدد آن بتوان به نتیجهی دلخواه دست یافت. در ادامه به نکات کلیدی این برنامه اشاره مینماییم:
سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴
جامعه بشری در حال پیشرفت بوده، تا حدی که این را حتی در بین کودکان و نوجوانان هم میتوان مشاهده نمود، هوش و زکاوت بچهها در این دوران مثال زدنی است، در یادگیری بازیهای کامپیوتری و ...جوانان امروز هم تفاوت زیادی با جوانان قبل دارند امروزه جوانان هر سخن و مطلبی را به راحتی نمیپذیرند، خصوصا که آن مطلب از اعتقادات و مسایل دینی باشد. این فضا ایجاب میکند که در ذهن جوان انبوهی از سوالات در مورد مسایل دینی موج بزند و او را احاطه نماید، که اگر به آنها پاسخ قانع کنندهای داده نشود، با ورود شبهات به ذهن او زمینه انحراف آنان را فراهم میآورد، به همین دلیل باید روحانی محترم توجه ویژهای به اینگونه سوالاتِ جوانان داشته، و در برطرف نمودن آنها گامی بردارد.
یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴
به مدینه آمدند، مسیحیان نجران (شامل ابو حارثه کشیش بزرگ نصاراى نجران به همراهى سى تن از مردان مسیحى آن شهر از جمله عاقب و سید) بودند. این افراد نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمدند و گفتند: «اى محمد درباره بزرگ ما حضرت مسیح علیه السلام چه میگویى؟» پیامبر فرمود: «مسیح بنده خدا بود که خدا او را به نبوت برگزید.»
سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴
از صدر اسلام مسجد همیشه به عنوان پایگاهی برای رفع اختلافات و شبهات از طرف گروههای مختلف بوده است، و این طور نبوده است که مسجد فقط جایی برای عبادت باشد؛ بلکه یک فضای کامل از حیث عبادی، سیاسی، علمی و فرهنگی است. خصوصا در فضای فعلی که از هر سری صدایی میآید و انواع شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی و ... مشعول شبهه پراکنی بر علیه دین و مدهب ما میباشند، این وظیفه مسجد است تا در حل این شبهات قدمی برداشته و پاسخگوی شبهات معاندین باشد؛ خصوصا که در خیلی از موارد جوانان جرأت پرسیدن اینگونه شبهات را در بین خانواده ندارند.
شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴
" فَتَقَطّعوا أمرَهم بینهم زُبُرًا کلُّ حزبِ بمالدَیهم فرِحون* فذَرهم فی غَمرَتِهِم حتّی حینٍ "
{مردم از امردین بریدند وفرقه فرقه شدند وهرگروهی به آنچه نزد خود می پسندیدند دلخوش گشتند} سوره مومنون آیات53و54
در دنیایی که هر دین و مذهبِ خودساخته ای أنا الحق گویان به دنبال جذب جاهلان و جوانانِ ساده اندیش است تکلیفِ مبلّغان اسلام ناب است تا کام تشنۀ جوانانِ حق طلب را با بیانِ زیبایی های دینِ اسلام آشنا نمایند. از این روی روحانی مسجد نیز به اندازه توان خود در این روشنگری سهیم است.
یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴