آیت الله جوادی آملی
شب عید غدیر از یک نظر شبیه لیله القدر است. گاهی انسان به یکدیگر تبریک می گوید، یک شیرینی توزیع می کند؛ گاهی هم ممکن است چند رکعت نمازی که در کتاب های دعا نوشته است، بخواند؛ اینها بهره ضعیفی از عید ولایت است. اگرمقداری جلوتر رفتیم، می بینیم راه بازتر است که ما شب عید غدیر را شبیه لیله القدر بدانیم.
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
اساس مذهب تشیع بر دو حدیث پایه گذارى شده است: یکى حدیث ثقلین (1) ، که پیامبراکرم(ص) در کمتر از نود روز در چهار مکان آن را به مردم گوشزد کرد؛ دیگرى حدیث غدیر. مى توان گفت حدیث دوم مکمل حدیث اول است.
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
سخنان آیتالله فاطمینیا درباره عظمت عید غدیر
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
از واقعه بسیار مهم غدیرخم دو نکته مورد غفلت قرارگرفته است. یکی آنچه در پیرامون این واقعه رخ داده است و دیگر متن کامل خطبه غدیر که کمتر به ان پرداخته شده و عموم شیعیان از متن کامل آن بی خبرند. در اینجا تنها به مطلب اول اشاره ای خواهد شد.
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
در زبان عربی، به سرزمینهایی که در مسیر سیلاب قرار دارند و آب سیلها با عبور از میان آنها به دریا میریزد "وادی" گفته میشود. در این مسیرها، آبگیرهایی طبیعی به وجود آمده که پس از عبور سیل از آنها، آبهای باقیمانده در آن جمع میشوند. به چنین گودالها و آبگیرهایی در عربی "غدیر" میگویند. منطقهی "غدیر خم" نیز در مسیر سیلابهایی واقع شده است که پس از عبور از غدیر به "جُحْفه" میرسند و سپس تا دریای سرخ ادامه پیدا میکنند و آب سیلها را به دریاها میریزد.
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
پاسخی کوتاه به سؤال علل جانشینی علی(ع) بعد از پیامبر(ص)
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
پس از پایان مراسم حج در سال دهم هجرت، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از مکه به سوی مدینه حرکت کرد. هنگامی که کاروان به منطقهای به نام غدیر خم (در نزدیکی جحفه) رسید، جبرئیل از سوی خداوند، به پیامبر وحی فرستاد که:« یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته »؛ _سوره مائده، آیه 67_ (ای فرستاده ما؛ تمام آنچه را که از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، به مردم ابلاغ کن؛ و اگر این کار را نکنی رسالت خود را انجام ندادهای.)
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳