مساجد از زمان تأسیس تاکنون همواره به عنوان پایگاهی معنوی ـ اجتماعی کارکردهای گسترده¬ای داشته که با هیچ نهاد مردم نهادی در طول تاریخ قابل قیاس نیست.
در این نوشتار ابتدا به¬ اختصار، کارکردها و دستاوردهای گوناگون مسجد را در اعتلای معنوی فرد و جامعه برشمرده¬ایم و معتقدیم که مسجد، علاوه بر کارکردهای متعارف، می¬تواند به عنوان پایگاهی زمینه¬ساز برای برپایی دولت کریمه جهانی نقشی مهم و پر اهمیت ایفاء نماید.
هم¬چنین «مسجد» از ماندگارترین و بالنده¬ترین میراث گران¬بهای پیامبر اسلام۶بعد از «قرآن کریم» است و لذا برآنیم تا نظریه « مسجد معجزه دوم پیامبر اکرم۶» را ارائه نماییم.
کلیدواژه¬ها: مسجد، اسلام، معجزه، اخلاق، انقلاب اسلامی
یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۱
پس از بنا کردن مسجدالنبی توسط پیامبر(ص) فصلی نوین در آموزش و فعالیتهای فرهنگی مسلمانان آغاز شد و نه فقط معبد و پرستشگاهی ساخته شد، بلکه دانشگاهی فعال و سرشار از شور و نشاط علمی پیریزی شد.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۱
بهداشت، ایمنی و محیط زیست که بهاختصار H.S.E نامیده میشود، چند سال است از مرز تخصصی صنعت و خدمات فراتر رفته است و باتوجهبه خطرها و پیشامدهای ناگواری که در دهههای اخیر برای مسجدها و نمازگزاران پیش آمده است، مسئولان و دستاندرکاران باید جدیتر به این موضوع توجه کنند.
مطلبهایی که در اینجا بیان میشود نتیجهی تحقیقها و مطالعههایی است که برای هر مجموعهای مطرح میشود؛ مجموعههایی که بهنحوی با انسانها، محیط و عاملهای مادی و معنوی (روحی و عاطفی) مواجه هستند. بهنظر میرسد بهترین محور برای پیادهسازی، بسط و ترویج این نکتههای ارزنده مسجد باشد. پسندیده است وقتی از مدیریت، بررسی، برنامهریزی، مطالعه و نظارت بر مسجدهای کشور صحبت میشود، کنترلها از حد مشاهدههای سطحی و سنتی فراتر رود و ازطریق چکلیستهای استانداردی صورت پذیرد که ملی باشد و بتوان آنها را به دیگر کشورها ارائه داد.
چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱