دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۶:۵۵
سرویس : اصلی
کد خبر : ۳۸۹۰۶
گزارشگر : ۶۹۱
معاون جذب و آموزش امور مساجد مطرح کرد:

برنامه‌ قرارگاه ملی مسجد در شرایط بحران و جنگ

حجت‌الاسلام حسینی مجد با اشاره به رویکرد قرارگاه ملی مسجد در شرایط بحران و جنگ، گفت: با توجه به شرایط خاص کشور رویکرد این قرارگاه در حال حاضر پیرامون جنگ و اقتضائاتی که مساجد برای میدان آوردن در اختیار دارند، است.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد؛ حجت الاسلام «سیدمحسن حسینی‌مجد» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های قرارگاه ملی مسجد در شرایط حساس کشور، اظهار کرد: سال گذشته براساس دستور مقام معظم رهبری قرارگاه ملی مسجد در سطح کشور تشکیل و مقرر شد، این قرارگاه ملی مدیریت مساجد را برای پشتیبانی محتوایی واحد و متمرکز انجام دهد.

 

در تهران نیز این قرارگاه شکل گرفت تا در زمینه پشتیبانی از مساجد بویژه در دوران بحران و جنگ ماموریتش را ویژه تر و مهمتر انجام دهندمعاون جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امورمساجد بیان کرد: در استان ها نمایندگان ولی فقیه در این قرارگاه ماموریت یافتند که ساماندهی مساجد را بر عهده بگیرند و کمیته ای در سطح ملی به ریاست رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و دستگاه های مرتبط با مسجد که عضو این کمیته هستند از جمله سپاه، سازمان تبلیعات  اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، حوزه های علمیه و بسیج و... تشکیل شد و در تهران نیز این قرارگاه شکل گرفت تا در زمینه پشتیبانی از مساجد بویژه در دوران بحران و جنگ ماموریتش را ویژه تر و مهمتر انجام دهند.

 

رویکرد قرارگاه ملی مسجد خدمت رسانی در شرایط بحران و جنگ

وی تصریح کرد: اکنون با توجه به شرایط خاص کشور رویکرد این قرارگاه پیرامون جنگ و اقتضائاتی که مساجد برای میدان آوردن، در اختیار دارند، است، این قرارگاه با رویکرد خدمت رسانی به مساجد فعالیت های خود را انجام خواهد داد و از دستگاه های مرتبط با مساجد هم در این باره مطالبه گری خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: این قرارگاه در شهر تهران تاکنون بیش از۴ جلسه تشکیل داده که آخرین جلسه آن  چند روز گذشته با حضور همه اعضای قرارگاه برگزار و مقرر شد مساجد تهران بنابر شرایط ویژه بحرانی که در جنگ ۱۲ روزه تجربه شد، ظرفیت های خودشان را به میدان آورده و محک زده شوند، گزارش هایی هم از ظرفیت های مساجد دریافت و درهمین راستا شیوه نامه ای نیز ویژه دوران بحران برای مساجد نوشته شد.

 

حجت الاسلام حسینی مجد خاطرنشان کرد: همچنین ائمه جماعت مساجد استان تهران ذیل هادیان محرم، گرد هم جمع شدند و ناحیه به ناحیه توضیحات لازم به آنها ارائه شد و به ائمه جماعات مساجد پیرامون مباحث امنیتی، معیشتی، تولید محتوا، معنویت و دعا و مناجات خوانی نکات لازم و ضروری برای شرایط حساس کشور بیان و تاکید شد که درهای مساجد در شرایط خاص و بحرانی ساعات طولانی باز باشد و در بحث جهاد تبیین هم، برنامه ریزی های لازم صورت گیرد و دستگاه هایی همانند قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی ظرفیت هایشان را در این زمینه شناسایی کنند. علاوه بر آن، بنا شد که ساکنان اطراف مسجد، مشمول خدمات فرهنگی در خانه های شوند.

 

فعالیت ۲۰۴ سرشبکه مساجد در استان تهران

معاون جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امورمساجد در ادامه با اشاره به فعالیت مجموعا ۲۰۴ سرشبکه مساجد در استان تهران گفت: در سه ماهه نخست سال ۱۵۰ جلسه در محلات تهران برگزار و آموزش های لازم به این شرشبکه ها ارائه شد، در شهرستان های تهران هم جلسات توجیهی و آموزشی برگزار شده است و در حال عملیاتی کردن محورهای مورد نظر در شهرستان ها هستیم.

 

وی ابراز کرد: ۱۰۴ محله تهران تحت پوشش این شبکه بندی سازماندهی شدند و برای هر محله یک سرشبکه انتخاب شد و هر سرشبکه حدود ۲۰ مسجد را تحت اشراف خود دارد و دستورالعمل ها و عملیات های فرهنگی متمرکز هم در محله توسط این سرشبکه ها ابلاغ می شود، این سرشبکه ها نیز ابلاغیه ها را به ائمه جماعات اطلاع می دهند و آموزش های متمرکز به آنها ارائه و نتیجه این آموزش ها هم به ائمه جماعات منتقل می شود و از این طریق خط ارتباطی قوی و مستمر از مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران تا کف شبستان مساجد برقرار شده است.

 

همه مساجد در بحران ها و شرایط جنگی، صف مقدم باشند و ائمه جماعات و فرماندهان جهاد فرهنگی سهم خود را در بحران ها ایفا نمایندحجت الاسلام حسینی مجد با اشاره به ثبت حدود ۱۸۰۰ مسجد در سامانه مساجد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مسجدی نداریم که تحت این شبکه نباشد و همه مساجد شهری، روستایی، دورافتاده و مساجد محلات بافت قدیمی بازار هم تحت این شبکه هستند تا مردم از ظرفیت های این مساجد کوچک هم بهره مند شوند تا همه مساجد در بحران ها و شرایط جنگی، صف مقدم باشند و ائمه جماعات و فرماندهان جهاد فرهنگی سهم خود را در بحران ها ایفا نمایند.

 

آسیب تعداد کمی از مساجد در حملات صهیونیست ها و برطرف شدن خسارتها

وی همچنین با اشاره به آسیب هایی که مساجد تهران در جنگ ۱۲ روزه متحمل شدند، گفت: در شهر تهران تعداد بسیاری کمی از مساجد که در مجاورت انفجار بودند، آسیب جزیی دیده اند که با کمک هیأت امنا، شهرداری و مرکز رسیدگی به امور مساجد همان روز آسیب های مساجد برطرف و با تلاش های صورت گرفته، مسجد تعطیل نشد و نماز جماعت مسجد برگزار شد.

https://pajhoh.masjed.ir/u/1dxq

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید