پنج شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۱۲
سرویس : اصلی
کد خبر : ۳۸۸۴۹
گزارشگر : ۶۹۱
مسئولان تهرانی در همایش مسجدبرقرار میثاق بستند

امروز برای برقراری مساجد هم‌عهد می‌شویم

ائمه جماعات، اعضا و فرماندهان بسیج مساجد، مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد، سپاه، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش و شهرداری تهران یکصدا و دست در دست هم، میثاق بستند که مساجد را برقرار نمایند.

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ اولین همایش سراسری مسجد برقرار با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم، علیرضا زاکانی شهردار تهران، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مجید پارسا مدیرکل آموزش و پرورش تهران و سردار عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس پایتخت و با حضور ائمه جماعت و فرماندهان پایگاه بسیج خواهران و برادران مساجد شهر تهران و لواسانات، همراه با اقامه نماز جماعت صبح، بامداد پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در حرم امام خمینی رضوان الله تعالی علیه برگزار شد.

 

مسجدبرقرار

 

 قول دادم و عرض کردم؛ «آقاجان انشالله ما مساجد را برقرار می‌کنیم»

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمدابرهیم با بازخوانی فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار مبلغین و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور در تیرماه ۱۴۰۲ گفت: مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در این دیدار فرمودند؛ « [برای اینکه] چیزی بتواند این جوان را به اعمال عبادی و اجتناب از گناهان تشویق کند، عواملی، جاذبه‌هایی وجود دارد؛ یکی از این جاذبه‌ها مسجد است، یکی از این جاذبه‌ها هیئت است؛ اینها مهم است. آباد کردن مساجد، زنده نگه داشتن مساجد، یکی از کارهای واجب است. البتّه ما در سطح کشور نسبت به جمعیّت، مسجد که کم داریم امّا همانی هم که داریم، بعضی‌هایش یا شاید بسیاری‌اش، معمور نیست، آباد نیست. حدّاکثر [این است که] وقت نماز باز میکنند، نماز آنجا خوانده میشود، بعد درِ مسجد بسته میشود! این[طور] نمیشود. مسجد بایستی محلّ رفت ‌و آمد دائمی مردم باشد. البتّه هیئتها خوبند؛ هیئت هم یکی از چیزهایی است که مشوّق جوانها است

 

مسجدبرقرار

 
وی افزود: پس از این دیدار، بنده شخصاً به حضور مقام معظم رهبری شرفیاب شدم. در این دیدار نیز حضرت آقا تاکید داشتند که مساجد برقرار شوند و فرمودند؛ «واقعا آدم خجالت می‌کشد در تهران ما و در عاصمه حکومت اسلامی، ساعت ۴ بعد از ظهر وقتی یک نفر می‌خواهد نماز بخواند مسجدی باز نیست.»
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: من همان جا با خجالتزدگیِ تمام، از عمق جانم، با اعتماد و اتکا به رحمت الهی و همراهی شما عزیزان، به ایشان قول دادم و عرض کردم؛ «آقاجان انشالله ما مساجد را برقرار می‌کنیم.»
 
حجت الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم در ادامه افزود: پس از این دیدار جلسات متعددی را برای «تدوین طرح مسجد برقرار» در مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل دادیم.  در این طرح امکانات و موانع برقراری مسجد بررسی و تدوین شد.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان این تعریف که مسجد برقرار مسجدی است که هر سه وعده نماز جماعت داشته باشد، گفت: مسجد همچنین بایستی در ساعات نماز باز باشد. یعنی درب مسجد از اذان صبح تا طلوع آفتاب و از اذان ظهر تا ساعاتی بعد از نماز مغرب و عشا به روی مومنین باز باشد.
 
وی افزود: یکی از الزامات برقراری مسجد این است که مسجد با برنامه باز باشد. مسجد در این ساعات علاوه بر ارائه خدمات متعدد، برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و تفریحی نیز برای اقشار مختلف جامعه داشته باشد. تنها برنامه‌ریزی و برنامه داشتن می‌تواند درب مسجد را باز نگه دارد. از این روست که همه در برقراری مسجد دخیل می‌شوند. هر کسی باید در این امر مسئولیتی را برعهده بگیرد.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد ابراهیم خاطرنشان کرد: از زمان مسئولیت دکتر علیرضا زاکانی در شهرداری تهران، شهرداری کمک‌های شایانی در زمینه برقراری و بازسازی مساجد داشته است. ایشان هم به اهمیت مسجد تاکید دارند و هم در جلسات متعددی بیان نموده‌اند که مسجد باید محور اصلی برنامه‌های شهرداری باشد.
 
وی افزود: یکی دیگر از نهادهایی که در برقراری مسجد همکاری خالصانه‌ای داشته، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است. چه بسا مساجدی که نماز جماعت صبح را به علت نبود امنیت اقامه نمی‌کردند. کلانتری‌ها در این زمینه کمک شایانی انجام دادند و بسیاری از مساجد با همکاری نیروی انتظامی، به یاری خدا اکنون نماز جماعت صبح برگزار می‌کند.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد ابراهیم همچنین از همکاری آموزش و پرورش نیز در برقراری مساجد تقدیر کرد و گفت: این نهاد در پیوند مسجد و مدرسه و حضور دانش‌آموزان در مسجد همکاری گسترده و خوبی با مرکز رسیدگی به امور مساجد داشته است. ما در این مرکز با همکاری آموزش و پرورش طرحی را پایه‌ریزی کرده‌ایم به نام طرح «پیوند مسجد و مدرسه» که بر اساس آن، بسیاری از برنامه‌های دانش‌آموزی در مساجد برگزار می‌شود. برنامه‌هایی مثل جشن تکلیف دانش‌آموزی، جلسات اولیا و مربیان، مسابقات قرآن و بسیاری از کارهای فرهنگی دیگری که می‌توانند در مسجد انجام شوند. لذا تمامی این امور به برقراری مساجد کمک می‌کنند و نشاط را به مساجد می‌آورند.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: امیدوارم به یاری خدا و همکاری شما، در پایان امسال، گزارشی به محضر مقام معظم رهبری تقدیم نماییم که مساجد استان تهران برقرار شده‌اند. امیدوارم به همت شما ائمه محترم جماعات و  فرماندهان  پایگاه‌های بسیج این امر محقق شود.
 
نقش اساسی برای برقراری مسجد بر عهده پایگاه بسیج خواهران است
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین از نقش موثر سپاه تهران و بسیج در برقراری مساجد تقدیر کرد و گفت: بسیج بازوی قدرتمند اجرایی امام جماعت است. من بارها بر این موضوع تاکید نمودم که؛ مسجد بدون پایگاه بسیج مسجد تراز نخواهد شد و پایگاه بسیج نیز بدون مسجد به اهداف خود نخواهد رسید. ائمه جماعت باید از این بازوان پرتوان که فرزندان مومنِ این انقلاب هستند کمال استفاده را برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی ببرند.
 
وی گفت: امروز در کنار مضجع نورانیِ آن عبد صالح الهی، که به ما آموخت مسجد سنگر است و سنگرها را پر کنید، هم عهد می‌شویم و میثاق می‌بندیم که این مطالبه به حق مقام معظم رهبری را محقق و مساجد را برقرار نماییم.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: نقش اساسی برای برقراری مسجد بر عهده پایگاه بسیج خواهران است. نیمی از مخاطبان مسجد را خواهران عزیز ما تشکیل می‌دهند. لذا فرمانده بسیج خواهران این مسئولیت را بر دوش دارد که برای فعالیت های فرهنگی بانوان در مسجد برنامه‌ریزی نماید.
 
حجت الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم گفت: ما و سپاه تهران «قرارگاه بی‌قراری» را تشکیل داده‌ایم که هر هفته در ۲۲ منطقه تهران و لواسانات، هر سه شنبه در یک مسجد، یعنی همزمان در ۲۳ مسجد، جلسه قرارگاه بی‌قراری برگزار می‌کنیم. هدف از این جلسات، کمک به برقرار کردن مساجد و رفع موانع احتمالی است. شهردار منطقه، فرمانده انتظامی منطقه، مسئول آموزش و پرورش منطقه، سپاه و مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد منطقه در آن جلسه شرکت می‌کنند و هر کس به فراخور مسئولیتش در برقراری مساجد آن منطقه کمک می‌کند.
 
رئیس مرکزی امور مساجد استان تهران گفت: هدف ما این است که تا پایان سال در ۱۲۰۰ مسجد، جلسه قرارگاه بی‌قراری را برگزار نماییم. امیدواریم با کمک شما عزیزان و با میثاقی که امروز با هم می‌بندیم مساجد را برقرار نماییم و از شفاعت آن برخوردار شویم. 
 
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم مقاومتی انجام دهیم و به تقویت جبهه مقاومت کمک نماییم، اصلی‌ترین پایگاه آن مسجد است. اگر اکنون در غزه شاهد چنین مقاومتی هستیم باید بدانیم که این مقاومت در مساجد آموزش داده شده  است. اگر می‌بینیم که کودکان غزه در زیر  آوارها ندای قرآن سر می‌دهند، به جهت آموزشی است که در مسجد به آنها ارائه شده است. اگر ما بخواهیم رژیم صهیونی را شکست دهیم باید مساجدمان را آباد نماییم. انشالله بتوانیم با برقراری و نشاط بخشی به مساجد، کارکردهای مسجد را در جامعه به ظهور و بروز برسانیم و در برابر نظام سلطه و استبداد مقاومت کنیم.
 

مسجدبرقرار

امامان جماعت باید به عنوان پدران معنوی محله‌ها عمل کنند، نه صرفاً مدیران مساجد

 
در ادامه اولین نشست سراسری «مسجد برقرار» سردار حسن حسن‌زاده بر نقش محوری مساجد در تحقق جامعه اسلامی تأکید کرد و با استناد به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار داشت که جامعه اسلامی تنها با اسلامی شدن واحدهای کوچک‌تر مانند محله‌ها محقق می‌شود و مساجد در این فرایند نقش کلیدی دارند.
 
وی مساجد را پایگاه‌های تمدن‌ساز توصیف کرد و گفت: امامان جماعت باید به عنوان پدران معنوی محله‌ها عمل کنند، نه صرفاً مدیران مساجد.
 
او با اشاره به نقش پایگاه‌های بسیج خواهران و برادران به عنوان بازوهای اجرایی مساجد، این نهادها را موتور محرک حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی دانست.
 
به گفته وی، تشکیل شورای فرهنگی در مساجد و همکاری با نهادهای مختلف برای ایجاد یک حرکت تمدنی ضروری است.
 
مساجد هسته‌های مقاومت و مرجع مردم است
 
فرمانده سپاه تهران با اشاره سخنان مقام معظم رهبری، مساجد را سنگر دفاع از ارزش‌های انقلابی و حقوق مردم خواند و تأکید کرد که مساجد باید به مراکز دائمی رفت‌وآمد مردم تبدیل شوند.
 
او کارکردهای چندگانه مساجد، از جمله عبادت، تعلیم و تربیت، خدمت‌رسانی و ترویج سبک زندگی اسلامی را مورد توجه قرار داد.
 
سردار حسن‌زاده همچنین پیشنهاد کرد برای تغییر برخی عادات اجتماعی، مانند ساعات خواب و بیداری، جلسات مهم از صبح زود پس از نماز صبح برگزار شود.
 
او از همه نهادها خواست تا در اجرای طرح مسجد برقرار همکاری کنند و بر تشکیل قرارگاه‌های تخصصی برای پیگیری این طرح تأکید کرد.
 
وی با اشاره به دیدگاه رهبر انقلاب، مساجد را هسته‌های مقاومت و مرجع مردم دانست و نقش آنها در تصمیم‌گیری‌های محلی و شهری را پررنگ توصیف کرد.
 
برگزاری قرارگاه‌های بی قراری در همه مناطق تهران
 
او همچنین با یادآوری دغدغه‌های شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، مساجد را محلی برای حضور همه اقشار و سلایق، ایجاد وحدت و تقویت سرمایه اجتماعی برای اسلام و انقلاب دانست.
 
به گفته وی، تغییر رفتار و سبک زندگی از اهداف اصلی این طرح است که از طریق مشارکت، اعتماد متقابل و ارتباط سازنده بین مردم و مسئولان در مساجد محقق می‌شود.
 
فرمانده سپاه تهران از اجرای برنامه‌های این طرح خبر داد و گفت از ابتدای ماه رمضان، قرارگاه‌های «بی‌قراری» در ۲۴ نقطه تهران به صورت چرخشی روزهای سه‌شنبه پس از نماز صبح و دعای عهد تشکیل می‌شود و در این جلسات، با حضور شهردار یا نماینده او، مسئولان آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و امامان جماعت، وضعیت مساجد، موانع و راه‌حل‌ها بررسی می‌شود.
 
حسن‌زاده به دو چالش اصلی مساجد اشاره کرد: نخست، نگرانی‌های امنیتی در مساجد مناطق حاشیه‌ای یا دارای آسیب‌های اجتماعی، بسیج موظف شده با تشکیل شیفت‌های خادمین افتخاری در صبح و ظهر، به برقراری امنیت و نظم در این مساجد کمک کند، دومین چالش، استفاده ناکافی از فضای مساجد در ساعات بین اذان ظهر تا مغرب است.
 
او پیشنهاد کرد با برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جوانان و نوجوانان، از جمله سواد رسانه‌ای، تربیت فرزند و جلسات روشنگری، این فضاها فعال شوند.
 
هر محله در مساجد از معلمان خود تجلیل کند
 
وی همچنین خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت مساجد شد و پیشنهاد کرد جلسات فرماندهان نواحی، دانشجویان، معلمان، سرگروه‌های جهادی، مدیران آموزش و پرورش و حتی جشن‌های تکلیف در مساجد برگزار شود.
 
او با اشاره به روز معلم، توصیه کرد هر محله در مساجد از معلمان خود تجلیل کند.
 
سردار حسن‌زاده با قرائت بخشی از سخنان رهبر انقلاب خطاب به بسیجیان، بر حضور فعال در نمازهای جماعت، حمایت از امامان جماعت و رونق‌بخشی به مساجد تأکید کرد.
 
او گفت جهاد تبیین و روحیه مقاومت زمانی در جامعه نهادینه می‌شود که مساجد پر از نمازگزاران و افراد تأثیرگذار باشند.
 
در پایان، فرمانده سپاه تهران با قدردانی از مسئولان حرم امام خمینی (ره)، ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح مسجد برقرار، مساجد به کانون‌های پویا و فعال اجتماعی تبدیل شوند.
 
مسجدبرقرار
 
مساجد نباید به فضاهای سکولار تبدیل شوند
 
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با اشاره به تحولات پس از انقلاب اسلامی، بر ضرورت جامعیت کارکردهای مساجد تأکید کرد و خواستار حفظ نقش چندگانه این اماکن به عنوان مراکز عبادی، سیاسی و جهادی شد.
 
او اظهار داشت که مساجد نباید به فضاهای سکولار تبدیل شوند، بلکه باید عبادت، سیاست، معرفت و روحیه جهادی را در خود جمع کنند.
 
حاجی‌صادقی با اشاره به نقش تاریخی مساجد در دوران دفاع مقدس، این مکان‌ها را خاستگاه حرکت‌های بزرگ انقلابی توصیف کرد و افزود که مساجد باید به گونه‌ای عمل کنند که نه معنویت مانع فعالیت سیاسی شود و نه اخلاق مانع تحرک جهادی.
 
نماینده ولی فقیه در سپاه مفهوم سنگر را برای مساجد به کار برد و گفت که سنگر جایی است که برای مقابله با تهاجم دشمن ساخته می‌شود.
 
به گفته وی، مساجد نباید نسبت به سرنوشت امت اسلامی و انقلاب بی‌تفاوت باشند، و این موضوع را از اقتضائات اصلی مساجد در شرایط کنونی دانست.
 
حاجی‌صادقی با استناد به بیانات رهبر انقلاب، تغییر در شاکله فکری و فرهنگی مردم را یکی از بزرگ‌ترین نیازهای امروز برشمرد.
 
او هشدار داد که دشمن پس از ناکامی در تصرف اهداف نظامی، اکنون به دنبال تغییر باورها و گرایش‌های مردم است.
 
وی با اشاره به آیات قرآن، معرفت و گرایش‌ها را دو عامل اصلی شکل‌دهنده شاکله انسان‌ها دانست و افزود که استکبار جهانی سرمایه‌گذاری گسترده‌ای برای تصرف ذهن و قلب جوانان ایرانی انجام داده است.
 
حاجی صادقی بهترین راه مقابله با این تهاجم را جهاد کبیر دانست و تأکید کرد که برجسته‌ترین مصداق آن، جهاد تبیین است که مساجد پایگاه اصلی آن هستند.
 
او با اشاره به ویژگی‌های جهاد از منظر قرآن، بر لزوم تلاش بی‌وقفه، خالصانه بودن و مقابله مستقیم با دشمن تأکید کرد.
 
نماینده ولی فقیه در سپاه، جهاد تبیین را نیازمند بصیرت دانست و دشمن‌شناسی و زمان‌شناسی را از پیش‌نیازهای آن برشمرد.
 
او هشدار داد که دشمن امروز به دنبال ایجاد ارتجاع و کمرنگ کردن ارکان انقلاب است و مساجد باید به پایگاه‌هایی برای تغییر و ایجاد امید تبدیل شوند.
 
حاجی‌صادقی سه محور اصلی حملات دشمن را ایجاد یأس، ترس و اختلاف عنوان کرد.
 
او با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی با وجود همه دشمنی‌ها همچنان با قدرت پیش می‌رود، به نقل از امام خمینی گفت که نباید نگران انقلاب بود، بلکه باید مراقب بود از امواج آن عقب نمانیم.
 
وی همچنین به صدور فرهنگ مقاومت از انقلاب اسلامی به دیگر کشورها اشاره کرد و بر ضرورت گسترش امید تأکید نمود.
 
او افزود که در برابر تلاش دشمن برای ایجاد ترس و تفرقه، باید وحدت و انسجام تقویت شود.
 
حاجی‌صادقی وحدت و هم‌افزایی را از مهم‌ترین مطالبات رهبر انقلاب و ضرورت‌های کنونی دانست و گفت که مهم انجام عمل صالح است، نه اینکه به نام چه کسی انجام می‌شود.
 
در پایان، نماینده ولی فقیه در سپاه ابراز امیدواری کرد که طرح مسجد برقرار به الگویی برای مساجد سراسر کشور تبدیل شود و نمادی از هم‌افزایی و انسجام انقلابی باشد.
 
وی از تمام دست‌اندرکاران این طرح تشکر کرد و بر ادامه این مسیر با قدرت تأکید کرد.
 
مسجدبرقرار
 
آرزو دارم ما هم در کنار شما در زمره خادمان مساجد قرار بگیریم
 
در بخش دیگری از این مراسم، علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به اینکه برقراری مسجد اهداف والایی را به دنبال دارد، گفت: «مسجد برقرار» مسجدی است که هم در آن بندگی خدا تبیین می‌شود و هم رشد و انگیزه الهی در او رقم می‌خورد. «مسجد برقرار» مسجدیست که اهداف عالی نظام اسلامی و حکومت دینی در آن پیگیری می‌شود و  مسجدیست که اجتماع مسلمین وحدت کلمه و تحقق آن اهداف در آن شکل می‌گیرد.
 
وی گفت: ما با همه وجود از خادمان مسجد برقرار، روحانیت معزز، بسیج خواهران و برادران گرامی، عزیزان نیروی انتظامی و آموزش و پرورش و مدیران گرامی آن، مجموعه مدیریت شهری و همه کسانی که با همه وجودشان بی‌قراری می‌کنند تا مساجد برقرار شوند، تشکر می‌کنیم و امیدواریم در ایامی که دشمنی دشمنان ما در اوج خود است، مسجد با معرفت و فضیلت بخشی و با رشد انگیزه‌ها، ایجاد زمینه مجاهدت و مقاومت، بزرگترین یاور نظام، رهبری و مردم و همچنین بزرگترین حامی مقاومت در همه عرصه‌ها به ویژه در غزه مظلوم باشد. از همه شما عزیزان تشکر می‌کنم و آرزو دارم ما هم در کنار شما در زمره خادمان مساجد قرار بگیریم.

 

مسجدبرقرار

 

برای برقراری مساجد عهد می‌بندیم

 
در پایان این مراسم میثاق نامه مسجد برقرار یکصدا توسط شرکت کنندگان خوانده شد و حاضرین دست در دست هم، عهد بستند تا در راه برقراری مساجد از هیچ کوششی دریغ ننمایند.
 
https://pajhoh.masjed.ir/u/1dp3

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید