روز قدس و عید فطر از منظر حضرت امام و مقام معظم رهبری
۱۳۹۱/۱۲/۲۰

 حجه الاسلام و المسلمین سید طاهر مرتضوی -  امام جماعت مسجد حضرت ولیعصر (عج)
  قدس نام عربی اورشیلم است. همچنین روز قدس با یوم یروشالییم در اسرائیل (روز اورشلیم) متفاوت است. روز قدس روز پر اهمیتی در جمهوری اسلامی ایران است که از یک سال پس از انقلاب، در آخرین جمعه ماه رمضان و در حمایت از مردم فلسطین برگزار می شود.
در این روز گروه هایی از مسلمانان در نقاط مختلف جهان حمایت خود را از مردم فلسطین نشان می دهند .امام خمینی(ره) در مورد روز قدس فرموده اند:
روز قدس، فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است، روز حکومت اسلامی است، روزیست که باید بیرق آن در سراسر کشور جمهوری اسلامی برافراشته شود. روزیست که باید به ابر قدرتها نشان داد که دیگر نمی-توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم(ص) می دانم، روزی که باید ما تمام قوایمان را مجهز کنیم. روز قدس، جهانی است. روز مقابله مستضعفین با متکبرین است، روز مقابله  ملتهایی است که در زیر فشار ظلم امریکا و غیر امریکا بوده اند، روزیست که باید سرنوشت ملتهای مستضعف معلوم شود و باید این ملتهای مستضعف در مقابل مستکبرین اعلان وجود نمایند، باید همانطور که ایران قیام کرد، تمام ملتها قیام کنند و این مفسدان را به زباله دانها بریزند.
پس از دعوت حضرت امام خمینی (ره) این روز در ایران به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری شد. علت نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، یک جریان سازی فرهنگی و اسلامی و اقدامی سیاسی از سوی امام خمینی(ره) بود که نشان از هوشمندی و ابتکار ایشان دارد. 
شرح پیام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان از سوی حضرت امام:
بسم ا... الرحمن الرحیم: مسلمین ایران و جهان، من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد می-کردم که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی می خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن، به هم بپیوندید. و از جمیع مسلمانان جهان دعوت می کنم که آخرین جمعه های ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد را بعنوان روز قدس انتخاب، وطی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. 
از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر، خواستارم.
رهبر معظم انقلاب راجع به عید فطر گفته اند: عید فطر که در روایت : «فیکون یوم عید و یوم اجتماع و یوم فطر و یوم زکاة و یوم رغبة و یوم تضرع» هم عید است، هم روز اجتماع مردم است، امروز در سراسر دنیای اسلام ، مردم مسلمان عید می گیرند «این متوجه شدن دلها به یک نقطه در یک زمان، فرصت بزرگی برای امت اسلامی است، «یوم زکاة یوم رغبة» روزی است که به خدای متعال رغبت نشان می دهید و «یوم تضرع» روزی است که انسان به خدا تضرع می کند. این عید، عید توجه و عید معناست. نماز روز عید فطر، شکرانه نعمت الهی در ماه رمضان است. شکرانه آن، ولادت جدید است، در نماز عید فطر بارها به خداوند عرض می کنیم: «تدخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمد و آل محمد» ما را به آن بهشت مصفای ایمان و اخلاق و عمل که این برگزیدگان را در آن جای دادی، وارد کن. «و أن تخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمداً و آل محمد صلواتک علیه و علیهم»؛ از آن دوزخ عمل ناشایست عقیده ناشایست که این بزرگواران و عزیزان عالم خلقت را از آن محفوظ و مصون نگاه داشتی، ما را خارج کن، این هدف بزرگ را در روز عید برای خودمان ترسیم می کنیم آن را از خدا طلب می کنیم و خودمان هم وظیفه داریم که تلاش کنیم تا در این صراط مستقیم بمانیم، این همان تقواست. ضرورت بهره گیری از ذخیره تقوای عید فطر برای رسیدن به رستگاری از دیدگاه مقام معظم رهبری: امروز روز عید است: «الذی جعلته للمسلمین عیداً و لمحمد صلی ا... علیه و اله ذخرا و شرفاً و مزیداً». این مزیدی که برای پیغمبر در روز عید فطر معین شده است، همین است که ما پیرامون پیغمبر در هر نقطه ای از نقاط دنیا که هستیم، با این ذخیره تقوا خودمان رامجهز ومسلح کنیم. لذابرای پیمودن راه دشوار زندگی و  آباد کردن دنیا و آخرت و برای رسیدن به رستگاری.
عید فطر یکی از عظیم ترین مناسبتهای اسلامی است.
دنیای اسلام، روز عید فطر را به معنای حقیقی، عید می داند و عید می گیرد و این چیزی است که اسلام برای امت اسلامی خواسته است. «جعله الله. لکم عیداً و جعلکم له اهلا» خداوند متعال این روز را برای امت اسلامی عید قرار داد و آنها را شایسته این عید دانست، آنچه مهم است، بخش دوم قضیه است. ما باید از این هدیه الهی استفاده کنیم. هم استفادة شخصی به معنای راه دادن نور معرف و توبه وانابه به دلهای خودمان و هم استفاده عمومی بکنیم.
عید فطر، روز شروع دوباره زندگی معنوی و روحی
عید فطر برای انسان مسلمان آگاه هوشیار، می تواند یک روز عید حقیقی باشد، روز شروع دوباره زندگی معنوی و روحی، انسانی که بر اثر هوای نفس و خصلت ها و صفات زشت، خود را تدریجاً از ساحت رحمت الهی دور کرده است، هر سال  از طرف پروردگار عالم از یک فرصت استثنایی برخودار می شود و آن فرصت، ماه مبارک رمضان است، در طول ماه رمضان، دل ها نرم می شود، روح ها درخشندگی پیدا می کنند، انسان ها آماده قدم نهادن در وادی رحمت خاص الهی می شوند و هر کس به قدر استعداد سعی و تلاش خود، از ضیافت عظیم الهی برخوردار می گردد. بعد از آن که این ماه مبارک به پایان رسید روز شروع سال جدید، روز عید فطر است. یعنی روزی که انسان می تواند با استفاده از دستاوردهای ماه رمضان، راه مستقیم الهی را پیش گیرد و از کج راهه ها پرهیز کند.